Det behøver ikke være hårdt arbejde at få bugt med hård hud. Med gode rutiner og effektiv hudpleje kan du komme den hårde hud på fødderne til livs. Læs med her, hvor vi forklarer dig, hvordan du gør.

Du ved måske allerede, at huden er kroppens største organ. Og fordi den er så vigtig for os, fortjener den også særlig kærlighed og pleje.

De fleste af os finder det helt naturligt at sørge for huden i ansigtet, som vi plejer, eksfolierer og fugter. I mellemtiden er det nemmere at glemme huden på fødderne, som vi det meste af året kan holde skjult i sokker.

Men ligesom huden i ansigtet og på resten af kroppen, kan huden på vores fødder også have godt af eksfoliering og fugt for ikke at tørre ud.

Hvorfor får man hård hud på fødderne

Langt de fleste af os oplever faktisk hård hud på fødderne på et tidspunkt i livet. Det er nemlig helt naturligt, fordi den hårde hud fungerer som kroppens naturlige forsvar imod det tryk, fødderne hver dag skal udholde.

Når vi går rundt hver dag, udsættes huden på fødderne for friktion, og det er det, der nogle gange får huden til at reagere ved at danne et fortykket lag af døde hudceller, der kan fungere som en beskyttelse mod de mere fine væv under. Og den forsvarsmekanisme kan skabe både hård hud og ligtorne, som de fleste af os gerne vil skifte ud med babybløde fødder.

Den hårde hud kan også samle sig på mindre steder på fødderne, for eksempel på siden af vores lilletå eller storetå, eller fodsålerne. Det er nemlig de steder, der typisk har mest kontakt med jorden eller med de sko, vi går i.

Er det hård hud eller ligtorne?

Hvis du har hård hud, der gør meget ondt, er det måske slet ikke bare tør hud.

Så er der nemlig en risiko for, at du døjer med ligtorne. De minder meget om hård hud, men samler sig i mindre områder på fødderne, som mellem tæerne.

Her vil den hårde hud have en ”kerne” i midten, der er omkranset af betændt og irriteret hud. Og de kan gøre ondt – rigtig ondt!

Så det er værd at være opmærksom på, hvis du oplever smerte omkring din hårde hud. Hvis du tror, du har fået en ligtorn, er det en god idé at besøge en fodterapeut, der kan fjerne den på en ordentlig måde. Her er der nemlig ikke nogen creme, der virker alene.

Sådan får du bløde fødder – altid

Hvordan fjerner man så hård hud? Jo, det skal vi nok forklare dig! Når det handler om hård hud, er det blødgøring, der er nøgleordet. Den hårde hud skal blødgøres, før den kan fjernes, og først der kan du komme ned til den bløde, fine hud som de hårde, døde hudceller skjuler.

Fjern tør hud med et blødgørende fodbad

En af de bedste metoder til at blødgøre hård hud, er ved at tage et dejligt og afslappende fodbad. Put behageligt varmt vand i en balje og tilføj lidt fodbadesalt – så er du godt på vej til at løsne den hårde hud. Og så er der ikke andet at gøre, end at slappe af, mens fusserne ligger i blød i omkring et kvarter. Bagefter kan du tørre fødderne af med et håndklæde og file dem med en fodfil eller pimpsten.

Afslut med en fed creme

Selvom det er helt normalt at få hård hud, er det også helt i orden at have lyst til at fjerne det. Det kender vi også hos Raunsborg, hvor vi har udviklet et effektivt produkt, der er skabt til netop at hjælpe dig af med den genstridige hårde hud, fødderne kan have.

Vores Raunsborg® Feet & Heels 100 ml er en ekstra nærende og fugtgivende creme til dine fødder og hæle. Med en fedtprocent på 42,42% er cremen så fed, at den forsyner fødder og hæle med langvarig fugt.

På den måde modvirker cremen revner, hård hud og efterlader fødderne dejligt bløde og friske. En kombination af ekstrakter fra lind, vegetabilsk squalane og hydrolyseret hvedeprotein beskytter og plejer fødderne. Og så giver cremens friske duft af birk og salvie en spa-fornemmelse i dit eget hjem. 

Et rent vidundermiddel mod hård hud!