Der er utallige hudplejeingredienser at vælge mellem, når du skal passe på din hud. Og en af de mest effektive midler mod tør hud, uren hud og tidlige tegn på aldring, er at sørge for, at du giver din hud den fugt, som den har brug for.

Vores sarte hud i ansigtet har brug for en masse fugt for at holde sig spændstig, blød og frisk. Men hvad er de ingredienser, du skal kigge efter, hvis du gerne vil modvirke, at din hud tørrer ud? Vi har samlet de mest fantastiske fugtgivere i guiden herunder.

Produkter fra Raunsborg med de bedste ingredienser til at fugte huden

Hyaluronsyre – det lille vidundermiddel

Når vi ældes, aftager hudens naturlige produktion af hyaluronsyre. Derfor har moden hud særlig gavn af hudpleje, der indeholder den smarte fugtbinder. Selvom yngre hud har højere naturlig hyaluronsyre, er det ikke kun moden hud, der har gavn af ingrediensen. Hyaluronsyre er til alle hudtyper. For det er de fleste hudtyper, der kan få gavn af at få tilført fugt, uden at det fedter.

Og så kan hyaluronsyre bruges med gode resultater på både kroppen, hænder og fødder. Ingrediensen binder nemlig fugt alle steder, ikke kun i den fine hud i ansigtet.

Som fugtgivende ingrediens bruges hyaluronsyre i en masse forskellige produkter. Den spiller godt sammen med især andre fugtgivende ingredienser, hvor den understøtter at fugten kan bruges. Med ingredienser som niacinamid og salicylsyre.

Vores Face Serum Nordic er en af vores fugtgivende ansigtsserum, hvor vi selvfølgelig har tilsat hyaluronsyre. Sammensætningen af aktive ingredienser som omega 3, omega 6 og hyaluronsyre og planter, urter og blomster fra den nordiske natur gør huden mat og silkeblød, mens den virker lindrende for uren hud og udglatter fine linjer.

Glycerin – en uundværlig klassiker til din hudplejerutine

Glycerin har været brugt i hudplejeindustrien i mange, mange år og bruges til stadighed på grund af de fantastisk fugtgivende egenskaber, det har. Det er nemlig utroligt effektivt til at optage vand og fugt fra omgivelserne og bevare fugten.

Hvad er glycerin?

Glycerin er en lugtfri og farveløs sukkeralkohol, der findes i alle fedtstoffer. Ingrediensen anvendes i alt fra fødevarer til kosmetik og hudpleje, mens glycerol mest anvendes af lægemiddelindustrien.

Vores All Day Face Cream Fragrance Free med glycerin er en fugtgivende og opstrammende ansigtscreme, der udsætter de naturlige ældningstegn, forbedrer hudens elasticitet og giver dig en frisk og sund hud.

Squalene – hudens fantastiske fugtgiver

En anden fugtbombe, der bliver brugt i skincare, er squalane. Squalane er et lille mirakelmiddel til at forsyne huden med fugt, fordi det imiterer hudens eget fedtstof. Det gør den fantastisk som ingrediens til at pleje både uren hud og til at forebygge fine linjer og rynker.

Hvorfor er squalane godt for huden?

Din hud kender allerede squalane, fordi det er et af de fedtstoffer, dens talgkirtler allerede producerer. Og det er netop derfor, squalane er så fantastisk til at give huden fugt. En hud, som er tør og ude af balance, har nemlig godt af at blive støttet af en fugtgiver, den kender i forvejen.

Når temperaturerne for eksempel falder om vinteren i vores skandinaviske klima, og luften indenfor bliver tør, er huden i risiko for at udtørre. Her er squalane din bedste ven til at modvirke, at huden bliver dehydreret og i værste tilfælde sprækker.

Oprindeligt udvandt man squalane fra hajlever. I dag er hudplejeindustrien dog gået over til et plantebaseret alternativ, og fremstiller den fugtmættende olie fra plantekilder som oliven eller sukkerrør.

Hvilke hudtyper har gavn af squalane?

Squalane er et godt valg for dig, der har følsom hud eller lider af akne, fordi det mætter huden med fedt uden at tilstoppe porerne. Og til dig, der ønsker at mindske synlige tegn på aldring, er squalane en af de bedste ingredienser, du kan putte på din hud. Den naturlige forekomst af squalane aftager med alderen, og det gør det helt genialt at supplere din hudpleje med squalane. 

Vores Anti-Age Day Cream er en anti age creme med vegetabilsk squalane. Squalanen er udvundet fra oliven, og sammen med aktive peptider, har cremen en øjeblikkelig effekt på længden og dybden af rynker.