Der er ikke længe til. Temperaturen begynder at snige sig over de 15 grader. Og det betyder én ting; den danske sommer er på vej. Men er du klar? Og hvad skal du være opmærksom på, når sommeren for alvor rammer Danmark?

Sidste års sommer slog alle rekorder. Vi havde det varmt. Solen var fremme. Det var en skøn sommer. Men alt for mange glemmer at bruge solcreme, når solen (endelig) er fremme i Danmark .. den er jo heller ikke skarp. Det er forkert. Solens UVA- og UVB-stråler når skam også til Danmark. Du skal altså ikke kun tage dine forholdsregler, når du er på solferie, men også i Danmark.

I dette indlæg har vi samlet 3 ting, du skal være opmærksom på, når du oplever dig i solen.

Undgå solen

Ja, det lyder tosset. Men den er god nok. Du skal så vidt muligt undgå at blive udsat for solens UVA- og UVB-stråler. Og den mest effektive måde at gøre det på; undgå solen, sid i skyggen, under en parasol eller brug t-shirt og bukser.

Så undgår du at blive udsat for solens farlige UVA- og UVB-stråler.

Gå ikke i solen mellem 12.00-15.00

Du har sikkert hørt det før … Kræftens Bekæmpelse anbefaler, at man holder sig ude af solen i tidsrummet 12.00-15.00. Og det skyldes én ting; solens stråler er skarpest i netop dette tidsrum, hvorfor sandsynligheden for at blive solskoldet er højere end på andre tidspunkter af dagen.

Det kan være farligt at blive skoldet af solen. Undersøgelser viser, at hud- og modermærkekræft ofte skyldes udsættelse for uv-stråling. WHO anslår faktisk, at 90% af alle tilfælde af disse kræfttyper, skyldes uv-stråling. Du kan læse mere om Kræftens Bekæmpelse, deres undersøgelser og gode råd lige her.

Brug (masser af) god solcreme

Du kan simpelthen ikke lade være. Du vil og skal bare ud i solen. Men alt for mange danskere smører simpelthen for lidt solcreme på kroppen, og specielt for lidt solcreme i ansigtet. Ifølge Kræftens Bekæmpelse skal du bruge en håndfuld til hele kroppen. Hvis du smører mindre på, nedsættes den beskyttende effekt.

Sådan vælger du den bedste solcreme til ansigt og krop

Hvis du kun befinder dig i Danmark, så er faktor 15 i de fleste tilfælde rigeligt. Hvis du skal ud og rejse, hvor solens UVA- og UVB-stråler er stærkere, kan du med fordel bruge en faktor 30. Men det handler ikke kun om beskyttelse, det skal også handle om pleje og næring til huden.

Raunsborg har udviklet en ny, unik solserie, der beskytter mod solens UVA- og UVB-stråler. Men solserien beskytter ikke kun mod solens stråler, den giver huden den nødvendige pleje og næring, når man opholder sig i solen. Det betyder, at vores solcremer indeholder blåbær, der har en beroligende virkning, og havtorn der har et højt indhold af C-Vitamin.

Og når du så har været i solen hele dagen, så er det vigtigt, at du smører kroppen ind i en god aftersun. Du kan fx bruge Raunsborg After Sun Lotion, der er rig på aktiver og specielt udviklet til at berolige, lindre og køle huden efter solbadning.

Nyhed

Vandfast, koralvenlig og beskytter mod solens UVA- og UVB-stråler


Se mere