Det beskytter de sarte hårstrå og får dem til at skinne. Læs, hvordan hårolie kan styrke dit hår.

Raunsborg Hårolie

Hvorfor er hårolie godt for håret?

Hører du til dem, der ikke kan se meningen i at putte olie i håret? Hvis du har tendens til fedtet hovedbund, forstår vi det godt. Men faktisk har hårolie så mange kvaliteter, at det er værd at overveje, om det kan gøre noget for dit hår.

Ligesom på resten af din krop danner din hovedbund en vis mængde olie for at bevare fugten i huden. De olier, din hovedbund producerer, bevæger sig derefter ud i dit hår og holder det fra at blive tørt, så det knækker. I gamle dage var den olie, vi selv producerede, det bedste middel til at beskytte vores hår.

I dag vasker vi håret med skrappere midler end man gjorde før i tiden. Derfor er vores hår mere tilbøjeligt til at tørre ud, ligesom det hårde vand i mange dele af landet yderligere udtørrer håret. Her er hårolie et middel mod udtørring af håret og et filter, der beskytter hårstråene mod miljøpåvirkninger.

Men alle menneskers hovedbunde er unikke. Der er hovedbunde, der producerer så meget olie, ar håret bliver fedtet. Og så er der dem, der producerer så lidt olie, at håret hurtigt udtørrer.

Til dig, der har tørt hår, er hårolie et rent vidundermiddel. Olier udvundet fra kokos, jojoba, oliven og argan er fantastiske til at forsyne hårstråene med fugt og beskytte det mod slid og udtørring.

Kan hårolie reparere spaltede spidser?

Selvom nogle hævder, at hårolie kan fjerne spaltede spidser, er det desværre en myte. Når håret først spalter, er den eneste måde, du kan slippe af med dem på, nemlig at klippe dem af. Til gengæld kan du gøre en del for at forebygge, at dit hår spalter igen. Og en af de bedste metoder til netop det, er at bruge hårolie.

Når du fugter håret med hårolie, reducerer nemlig slitage og dehydrering af håret – to faktorer, der fører til spaltede spidser. Så til dig, der drømmer om at vokse dit hår langt, mens det ser sundt ud, er hårolie et sandt vidundermiddel.

Sådan vælger du den rette hårolie

Alle hårtyper og teksturer kan nyde godt af hårolie. Det handler om at finde den olie, der virker for netop dit hår og din hovedbund. At finde den rigtige type hårolie kan kræve lidt forsøg og fejl.

Jojobaolie minder mest om de naturlige olier, der produceres af din hovedbund, og det er et godt letvægtsvalg, hvis du har en fedtet hovedbund. Og mens castorolie kan hjælpe mod skæl på grund af oliens svampedræbende egenskaber, kan rosmarinolie understøtte ny hårvækst.

Arganolie er hovedingrediensen i vores Raunsborg Hair Oil. Det er en olie, der er rig på fedtsyrer og antioxidanter, som forbedrer hårets elasticitet, reducerer krus og tilføjer glans.

Vores hårolie er silikonefri, blødgørende og genopbyggende. Og til tørt og slidt hår er oliens Omega-fedtsyrer, antioxidanter og E-vitamin med til at styrke hårets naturlige barriere. Olien mindsker kruset hår, og har en mild og frisk af vilde frugter, krydret med noter fra sandeltræ.

Hvordan man bruger hårolie

Hårolie kan bruges på flere forskellige måder. Den, der virker for de fleste, er at fordele en lille mængde olie i håndfladerne og kramme eller stryge det forsigtigt ind i håret, mens dit hår stadigvæk er fugtigt efter badet.

Hvis dit hår er meget tørt eller kruset, kan du også bruge det i tørt hår. Det er en fin måde at give fugt mellem hårvaske og at dæmpe krus, så din frisure holder længere.

Men husk, at lidt rækker langt. Hårolie er koncentreret, så det er en god idé at starte med et par dråber og påfør det på spidserne af dit hår snarere end hovedbunden. 

Hårolie som en kur

Hvis du har meget tørt hår, kan du bruge hårolie som en ugentlig kur, før du vasker dit hår. Her kan du massere en lille mængde ind i din hovedbund og i dit hår. At massere olier ind i hovedbunden kan øge blodgennemstrømningen, fugte hovedbunden og hjælpe med sundere hårvækst.