Der er ikke noget bedre end den nordiske natur. Vi kalder det for det hemmelige skattekammer. Specielt, når det er forår og sommer, bliver vi mødt med skønne dufte, der får os til at stoppe op, mærke efter, og først når vi har taget alt ind, fortsætte vores vandring gennem den smukke, nordiske natur.

Lige siden Raunsborgs begyndelse har vi gået på opdagelse i naturen og fundet inspiration til vores produkter. Og sammen med Flora Danica, et af verdens største planteværker udgivet første gang omkring år 1648, bruger vi, så vidt muligt, nordiske urter, planter og blomster i alle vores produkter.

Men selvom vi bruger naturen og dens mange muligheder, har vi hos Raunsborg® en moderne og tidssvarende parfumeproduktion; en produktion, hvor naturen møder videnskaben. For kvalitets skønhedsprodukter kan ikke kun udvindes fra naturen. Det kræver også en avanceret produktion, ekspertise og erfaring.

Men det kræver også et andet vigtigt element; det menneskelige element.

Det menneskelige element

Påfyldningsmaskiner er for alle skønhedsbrands en helt naturlig del af produktionen. Og det samme gør sig selvfølgelig gældende hos os. Men når det kommer til vores parfumer, så er der ingen påfyldningsmaskiner. Langt fra … det betyder, at vi fylder alle vores parfumer med håndkraft.

Se videoerne og billederne herunder. Vi er glade og stolte over, at vi skaber et par lokale arbejdspladser på Vestfyn.

https://www.youtube.com/watch?v=E5R8d-J_j0E&feature=youtu.be

Den skal sidde lige i skabet

Nogle gange går der lang tid fra idé til færdigt produkt. Kvalitet er ikke bare noget, vi taler om. Så når en duft skal sidde lige i skabet, kan processen tage flere år. Men hvordan ser processen ud?

Som kreativ er Jim helt igennem fantastisk. Hans krøllede hjerne har været katalysator til alle vores dufte. Det er lige fra den første idé til den færdige parfume. Nogle gange har han været på laboratoriet flere dage i træk bare for at få den helt rigtige duft frem.

Og så kommer spørgsmålene … er duften, som vi ønsker? Ja, næsten, tæt på … nu er den dér!

Kvalitet tager tid, og når Jim, som kreativ og konceptudvikler, er med i processen, så tager processen nogle gange bare lidt ekstra tid; vi går aldrig på kompromis med kvaliteten af vores produkter.

Siden Raunsborg® startede, har vi udviklet mange forskellige parfumer og vi bliver ved med at udvikle og være nysgerrige på de mange dufte, som naturen kan frembringe. Og det skal da lige nævnes, at Jim har været den kreative bag alle vores parfumer. Han siger selv, at det skyldes, at han som barn fandt blomster i naturen, tog dem med hjem, puttede dem i vand og dermed allerede i en tidlig alder var interesseret i naturens dufte.

Herunder kommer nogle af de historier, der knytter sig til nogle af vores parfumer.

Secret Garden

Er vores nyeste skud på stammen og vi kan allerede se det bliver en bestseller. Og der knytter sig en sjov lille historie til udviklingen af netop denne parfume. For et par år siden var Jim på kontoret i Assens. Han var i sit kreative hjørne. Han havde i længere tid arbejdet på en ny duft, forsøgt mange forskellige formler … men nu var han sikker på, at den sad lige i skabet. Han skrev derfor opskriften ned på vores opslagstavle.

Tiden gik … vi havde meget at se til hos Raunsborg®. Og vi glemte helt, at opskriften stod på vores opslagstavle. Eller vi troede, at den stadig stod der. I forbindelse med en større oprydningsrunde på kontoret, havde vi kommet til at hviske opskriften ud … og da vi skulle videre med udviklingen af parfumen, så var den pist væk. Vi var helt i chok – og Jim i panik. Men, men, men … med lys og et skarpt øje, formåede vi alligevel at ane, hvad Jim i sin tid havde skrevet: vi fik skrevet opskriften ren, skrevet den ned (på en computer) og senere produceret.

Secret Garden er er vores seneste parfume, og den er allerede blevet taget godt imod. Den henvender sig til et bredt publikum. Og vi er glade for, at den blev til en realitet, fordi den kendetegner vores brand; den nordiske natur, videnskab og de bedste råvarer.

Secret No. 1

Secret No 1 — Kvinder — Parfume — Raunsborg Nordic

En tur i skoven, når det lige har regnet … du kender helt sikkert den friske duft af græs og birk. Og det var netop derfor, at Jim ville skabe en duft, der havde lige præcis de noter. Det krævede flere omgange i vores laboratorium, før Jim og resten af Raunsborg-teamet var tilfredse.

Secret No. 1 har været med lige fra starten. Hvem kan ikke lide duften af den friske, nordiske natur?

Pink Rose

Pink Rose — Kvinder — Parfume — Raunsborg Nordic

Det er sommer, du går en tur på stranden, du mærker noterne fra nyudsprungne klitroser ramme din næse. Duften er vidunderlig. Den danske sommer indeholder vidunderlige dufte. Helt fra barnsben har Jim været vild med duften af nyudsprungne klitroser ved strandene i Skagen.

Og det var lige præcis den duft, den følelse, Jim ønskede at genskabe gennem Pink Rose.

Maskulinitet siden 793

793 var året, der markerede vikingetiden. Vikingerne spredte rædsel og fascination langs den engelske kyst. Vikingetiden varede helt til 1066, hvor slaget ved Hastings satte en stopper for danernes storhedstid som verdens førende søfartsnation.

De danske vikinger er lig med maskulinitet. 793 tager også tilbage til vikingetiden, den vilde livsstil, den frie natur og den uimodståelige duft af citrus, bark og nordiske urter.

En parfume til mænd i alle aldre. En parfume, der viser vores fascination for de danske vikinger; år 793.

Vi plukker urter i hvide kitler

Raunsborg® har hovedkontor på Vestfyn i Assens. Naturen omkring Assens er intet mindre end fantastisk … skove, marker, vand og alt derimellem. Når vi skal udvikle og skabe nye parfumer, kan vi (nærmest) bare gå ud i baghaven. Så bliver vi ramt af skønne dufte og idyllisk inspiration.

Så tager vi den hvide kittel på og drager ud på rejse. Se bare denne video. Jim står lige ude foran vores kontor. Sikke et udsyn!

Har vi nye parfumer på vej? Måske. Vi søger altid inspiration i den nordiske natur.

https://www.youtube.com/watch?v=kzyHSVn4HDc&feature=youtu.be

Se vores parfumer her