Vi bruger vores hænder hele dagen, hver dag, altid. De bliver udsat for store belastninger, hård behandling og slid. Det gælder fx, når vi arbejder foran computeren, gør rent og vasker hænder.

Det betyder, at vores hud på hænderne konstant er under belastning, hvorfor mange oplever problemer med tør, sprukken hud.

Det skyldes blandt andet, at huden på dine hænder er sart. Den er tynd, og den har et lavt indhold af fedtkirtler og et højt indhold af svedkirtler. Det gør, at huden på vores hænder nemmere svækkes og ser rynket ud — og dertil hører jo … at mange simpelthen glemmer at pleje sine hænder.

Men det store spørgsmål er; hvordan kommer du den tørre, sprukne hud til livs og opnår bløde hænder?

Det handler i al sin enkelthed (det er faktisk mere enkelt, end mange tror …) om at forebygge, pleje og passe på huden på hænderne — og derfor har vi samlet tre tips (+ to bonustips) til, hvordan du opnår bløde hænder.

1 Vask dine hænder skånsomt

Brug en mild og skånsom sæbe, når du vasker hænder. Når hænderne er rene, er det vigtigt, at du tørrer dem i et blødt materiale. Det kan enten være blødt papir eller i et blødt håndklæde.Køb vores håndcreme

2 Fjern de døde hudceller

Når du har vasket dine hænder med en god og ikke-udtørrende håndsæbe, brug en bodyscrub til at fjerne døde hudceller og få gang i blodcirkulationen. Masser derefter scrubben i cirkulære bevægelser i 5-7 minutter og skyl derefter af med lunkent vand.

Mange oplever, det kan være svært at tilføre hænderne den nødvendige fugt. Det kan skyldes, at din hud har et lille lag af døde hudceller — og når du så fjerner dem, får huden igen mulighed for at optage næringsstoffer fra en håndcreme.

Og nu hvor vi taler om håndcreme. Når du har fjernet de døde hudceller, skal du tilføre huden fugt og beskyttelse.Køb vores body scrub

3 Brug en god håndcreme

… der giver huden den nødvendige fugt og beskyttelse. Men den skal også medvirke til at opretholde hudens naturlige fugtbalance.

Vores Raunsborg® Hand Cream 100 ml og 200 ml er en nærende og fugtgivende håndcreme med en frisk duft af birk. Den trænger hurtigt ind — endnu hurtigere, når de døde hudceller er væk — uden at virke fedtende. Den indeholder lind, vegetabilsk squalane og agurk.Køb vores håndcreme

4. Bonustips

Tørre og sprukne hænder er ofte værst i løbet af vintermånederne. Når du befinder dig udenfor i kulden, brug handsker, og du mindsker chancen for at få vinterhænder.

Det samme gør sig gældende, når du gør rent. Brug gummihandsker, så undgår du direkte kontakt med rengøringsmidler.

Plej din hud. Den skal holde hele livet — det gælder også huden på dine hænder.

Og lige det sidste, ekstra tip; hav altid en Raunsborg Hand Cream med i tasken, så kan du smøre dine hænder, når de trænger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.