Den nordiske natur kan skabe mirakler. Både store og små. Det har vi vidst i århundrede … og det er netop derfor, at den nordiske natur er omdrejningspunkt for Raunsborg og vores produkter. Vi tror på, at planter, urter og blomster har unikke egenskaber, der med fordel kan bruges i skønhedsprodukter.

Men det er først, når naturen møder videnskaben, at magien opstår. Og det er mødet mellem natur og videnskab, der fra dag ét har været et gennemgående tema for Raunsborg. Det har faktisk været så afgørende for os, at det gennemsyrer vores DNA og filosofi – og ikke mindst vores produkter.

Vores tilgang til hudpleje bunder i vores (for)kærlighed for den nordiske natur, hvorfor vores produkter og deres egenskaber også afspejler dette – vi udvælger omhyggeligt forskellige urter, planter og blomster, der sammen kan skabe små mirakler for alle hudtyper.

I dette blogindlæg får du et indblik i, hvor og hvordan vi finder inspiration til at udvikle og producere skønhedsprodukter.

Flora Danica

Helt fra Raunsborgs begyndelse har vi fundet inspiration i Flora Danica; en bog fra 1648. Men selvom bogen har mange år på bagen, har den været et omdrejningspunkt for vores produktudvikling. For vi har bladret og bladret … noteret, tænkt, bladret og så forfra … Flora Danica-bogen er et unikum fyldt med inspiration.

Gennem generationer har kvinder samlet viden om aktive kvaliteter fra planter, urter og blomster. Egenskaber, de har brugt, når sår skulle helbredes. Og når smerte skulle lettes. Denne viden er blevet videreført fra mor til datter og senere til videnskaben.

Det er altid inspirerende at gå på opdagelse i den gamle bog. Vi lærer noget nyt hver eneste gang.

Fyn er fin

Hvis du ikke er fra Fyn, så ved du sikkert ikke, hvor Korinth ligger … det ligger cirka 15 minutter fra Fåborg på Fyn. Naturen omkring Korinth er simpelthen fantastisk. Skovene. Søerne. Naturen er bare så smuk. Meget at vores inspiration stammer fra dette område. Det er her, at Ravnsborg ligger; Jims vikingeborg. Der er nærmest ikke noget bedre og smukkere sted at bygge en vikingeborg.

Hvis du nogensinde er i området, så stop bilen, gå en tur og mærk, hvordan naturen skaber et vakuum for inspiration. Et vakuum til fordybelse. Og derigennem forståelse for, hvordan og hvorfor den nordiske natur er så inspirerende. For den gemmer nemlig på så meget, og når man befinder sig i området i og omkring Korinth, er det nemt at mærke og forstå.

Det er bare en helt unik følelse. En følelse, vi tror og håber på, at vores kunder mærker, når de bruger vores skønhedsprodukter.

Selvom størstedelen af vores inspiration stammer fra den nordiske natur, allierer vi os også med nogle af de bedste for at udvikle, skabe og producere skønhedsprodukter.

Jim og Co.

Jim Lyngvild, medstifter og ejer af Raunsborg, er vores kreative motor. Han er med helt nede i maskinrummet. Det er lige fra idé til færdigt produkt. Jim er endda et kendt og vellidt ansigt i vores laboratorium, hvor han med glæde ifører sig en hvid kittel og går ud i blanderiet for at blande, teste, og dufte.

Du husker måske historien om opskriften på tavlen? Det er endnu et eksempel på, at Jim er en stor del af vores produktudvikling. Hvis du ikke lige kan huske historien, kan du altid læse den her.

Udover Jim er Plum A/S (nu Kiilto) en vigtig del af vores produktudvikling. De er i stor stil med til at skabe og udvikle vores produkter, hvor vi i Raunsborg drager nytte af deres viden og ekspertise inden for udvikling af creamer. En helt unik kilde til inspiration og sparring, der fra dag ét har medvirket til at skabe det Raunsborg, vi er i dag.