Hvis du har sart hud, ved du nok allerede, at det kan være en udfordring. Alt fra sol og vejr til kosmetik og forurening kan få huden til at reagere med irritation. Heldigvis kan du selv gøre en del for at beskytte huden mod ydre påvirkninger.

Raunsborg | Hand Soap Sensitive_500ml | Parfumefri håndsæbe

Hvad er sart hud?

Sart hud er kendetegnet ved at være mere følsom og reaktiv end normal hud. Det betyder, at huden lettere reagerer på ydre påvirkninger – det kan være alt fra vejret, til forurening og til kosmetik.

Hvis du har sart hud, kan du regelmæssigt opleve symptomer som rødme, kløe, tørhed og stramhed. Og er huden sensitiv, er der også større risiko for at udvikle udslæt eller irritation ved kontakt med nogle produkter eller miljøfaktorer.

Derfor er det helt afgørende, at du vælger hudplejeprodukter med ingredienser, der er specielt formuleret til at beskytte og berolige sart hud.

De bedste ingredienser til sart hud

1. Aloe Vera

Aloe vera er kendt for sine beroligende og helende egenskaber. Den er fremragende til at reducere inflammation og irritation, hvilket gør den ideel til sart hud i ansigtet. Aloe vera kan også hjælpe med at fugte huden uden at tilstoppe porerne.

2. Kamille

Kamille er en naturlig ingrediens, der er kendt for sine antiinflammatoriske og beroligende egenskaber. Den hjælper med at reducere rødme og irritation og er derfor en fremragende ingrediens i cremer til sart hud.

3. Havre

Havre er rig på betaglukaner, som hjælper med at berolige og beskytte sart hud. Det har også antiinflammatoriske egenskaber, der kan reducere kløe og irritation, hvilket gør det til en fremragende ingrediens i både ansigtscreme til tør og sart hud og body lotion til tør hud.

4. Niacinamid (Vitamin B3)

Niacinamid er en multifunktionel ingrediens, der hjælper med at styrke hudens barrierefunktion, reducere inflammation og forbedre hudens tekstur. Det er særligt gavnligt for sart hud, da det kan reducere rødme og forbedre hudens evne til at holde på fugt.

5. Glycerin

Glycerin er en fugtighedsbevarende ingrediens, der hjælper med at trække vand ind i huden og holde den hydreret. Det er skånsomt og ikke-irriterende, hvilket gør det til en ideel ingrediens i produkter som ansigtscreme til tør og sart hud og body lotion til tør hud.

6. Sheasmør

Sheasmør er en naturlig fugtgivende ingrediens, der er rig på vitaminer og fedtsyrer. Det hjælper med at nære og beskytte sart hud, samtidig med at det forbedrer hudens elasticitet og barrierefunktion.

7. Allantoin

Allantoin er kendt for sine beroligende og helende egenskaber. Det hjælper med at reparere beskadiget hud og fremmer cellefornyelse, hvilket gør det til en ideel ingrediens i cremer til sart hud.

8. Ceramider

Ceramider er fedtstoffer, der findes naturligt i huden og hjælper med at opretholde hudens barrierefunktion. De er essentielle for at holde huden hydreret og beskyttet mod eksterne irritanter, hvilket gør dem vigtige i enhver hudplejerutine for sart hud.

 

Raunsborg-hand-soap-sensitive-500ml

Produkter til sart hud

Ansigtspleje til sart hud

Raunsborg Face Wash Sensitive er en mild og parfumefri ansigtsvask, der nænsomt og effektiv fjerner makeup, snavs og urenheder. Med naturlige ekstrakter fra nordiske urter, troldhassel og birkebark er den et godt valg til dig med sart hud.

Vores Raunsborg All-Day Face Cream er en parfumefri, fugtgivende og opstrammende ansigtscreme, der udsætter de naturlige ældningstegn, forbedrer hudens elasticitet og giver dig en frisk og sund hud. Med ceramider, glycerin og mælkebøtte er cremen anti-inflammatorisk og fugtgivende for selv følsom hud.

Vælg en skånsom håndsæbe

Fordi vi vasker hænder så mange gange om dagen, er det en god idé at have en mild håndsæbe i hjemmet. Raunsborg Hand Soap Sensitive er en mild, parfumefri håndsæbe, der renser uden at irritere huden. De aktive ingredienser mindsker udtørring af huden, og indeholder bl.a. agurk, som er både fugtgivende og blødgørende. Sæben har et blødt skum. De aktive egenskaber fra lind har en antibakteriel effekt, og medvirker sammen med agurkeekstrakter til at opretholde hudens naturlige fugtbalance.

Lad sprukne hænder være fortid

Mange oplever, hvordan tørre og sprukne hænder giver et enormt irritationsmoment i hverdagen. Med Raunsborg® Hand Cream Sensitive kan du pleje hænderne med lind og vegetabilsk squalane, der giver fugt og beskyttelse til huden uden at være fedtet.

Husk hele kroppen

Det er ikke kun ansigtet, der har brug for fugt. Men hvis du har meget følsom hud kender du nok følelsen af sviende hud, når du påfører en creme. Sådan skal det ikke være!

Med Raunsborg Body Lotion Fragrance Free får du en nærende bodylotion, som tilfører dybdevirkende fugtighed og efterlader huden blød, smidig og frisk – helt uden at irritere. Med squalane og radisefrøolie tilfører den blid næring og fugt til din hud – helt uden at fedte.

Pas på hudens barriere

Med sart hud er din hudbarriere særligt udsat. En creme med et højt fedtindhold beskytter hudens barriere og lindrer irritation, så huden får den ro, den har brug for.

Vores Raunsborg Repair Cream 70% er en uparfumeret fedtcreme, der genopbygger, giver fugt og virker beroligende på tør, irriteret og sensitiv hud. Cremen er pakket med vidunderlige fugtgivere som allantoin, Betain og selvfølgelig ceramider og cholesterol, der virker beskyttende på huden. Et lille vidundermiddel, du kan bruge på hele kroppen.